Vonzóak a megbízható agrárvállalkozások

0

A megbízható vállalkozás mindig is vonzó ügyfél, befektetési lehetőség. Ez érződik a bankok viselkedésén is, hiszen a pénzintézetek szinte versenyeznek az agrárvállalkozásokért.

Ennek oka egyrészt az, hogy a mezőgazdasági termelők az egyik legmegbízhatóbb ügyfélkategóriába tartoznak, másrészt az, hogy a minden évben elérhető terület­alapú és termeléshez kötött támogatások mellett idén már a beruházási pályázatok is megjelenhetnek a finanszírozásban – írta a Magyar Idők.

A Miniszterelnökség tervei szerint március 31-ig minden, az Európai Unió 2014–2020-as támogatási ciklusához kapcsolódó pályázati felhívást közzétesznek, vagyis a rendelkezésre álló teljes, 34 milliárd eurónyi támogatási csomagot meghirdetik. Ennek megfelelően hatalmas pályázati dömping várható a következő két hónapban.

Az OTP Bank agrárszakértői szerint fontos változások léptek életbe a mezőgazdasági támogatások előfinanszírozásával kapcsolatban, amelyeknek különösen azok a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások örülhetnek, amelyek nem szeretnének várni a kifizetésekre.

Így ezek a cégek már jóval korábban felhasználhatják a támogatási összegeket beruházásaikhoz, esetleg a hitelhez szükséges saját erő biztosítására. Finanszírozási oldalról minden lehetőség adott a magyar agrárvállalkozások további fejlődéséhez. Érdemes kiemelt figyelemmel követni a pályázati kiírásokat, hiszen március után várhatóan jóval nehezebb lesz pályázati pénzekhez jutni – hívták fel a figyelmet az elemzők.

 

Mit jelent az agrárvállakozások fejlődése?

Rengeteg üzleti és együttműködési lehetőséget. Az az agrárcég, aki pályázik, aki hitelt vesz fel, az hosszú távban gondolkodik. Áldoz modern technológiai megoldásokra, gépekre (jó hír a gépgyártóknak, gépkereskedőknek), hogy versenyképesebb lehessen. Áldoz informatikai eszközökre, hogy hatékonyabb legyen.

Ha önnek olyan a tevékenysége, hogy termékeivel, szolgáltatásaival kapcsolódhat az agrárcégekhez, feltétlenül használja ki a lehetőséget és keressen ilyen cégeket.

Ajánlom figyelmébe az Együttműködő Vállalkozók Értékesítési és Vállalatfejlesztési Meetingjét, ahol nagyszerű információkhoz és üzleti lehetőségekhez jut.

Előző cikkGazdaságot és ipart mozgató technológiai alkalmazások, innovációk Debrecenben
Következő cikkNövekedés akkor várható, ha több minőségi ügyféllel rendelkezik

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here