Új gyártósorral bővült a napraforgóüzem Félegyházán

0
Ünnepélyes keretek között adták át november 4-én délelőtt a finomított napraforgó étolajat előállító NT Kft. kiskunfélegyházi üzemének új gyártósorát. A csúcstechnológiával működő Krones palackozósor a termelés megkétszerezését teszi lehetővé, biztosítva ezzel a kereskedelmi igények teljes mértékű kielégítését.

November 4-én délelőtt vágták át a szalagot az NT Élelmiszertermelő és Kereskedelmi Kft kiskunfélegyházi üzemének közelmúltban megépült csarnokában. Az új Krones gyártósor megnyitó ünnepségén Milan Kuncíř, az NT Kft. ügyvezető igazgatója mellett jelen volt Petr Cingr, az Agrofert a.s. Igazgatóságának alelnöke, Juraj Chmiel, a Cseh Köztársaság magyarországi nagykövete, Csányi József polgármester, Balla Lászlóalpolgármester, valamint a cég üzleti partnerei és szállítói. Az ünnepélyes átadón Csányi József polgármester beszédében a fejlesztés nagyságát emelte ki, mellyel az üzem egy új dimenzióba viszi az idelátogatót.

Az Európában található legmodernebb palackozósor segítségével az NT Kft. a piacon elérhető legjobb minőségű terméket tudja előállítani amellett, hogy kapacitásuk növekedésével a kiskereskedelmi hálózatok kereskedelmi igényeit is képesek lesznek kielégíteni a Balti-tengertől az Adriai tengerig – tudtuk meg Milan Kuncířtól, az NT Kft. ügyvezető igazgatójától.

– A kapacitásunk megkétszerezését jelentő beruházásunkkal együtt megnő a termelésbiztonság is, melynek régi palackozósorunk már nem tud teljes mértékben megfelelni – hangsúlyozta a fejlesztés jelentőségét az ügyvezető. – Az így gyártott új tipusú palackok kevesebb műanyag felhasználásával készülnek, csökkentve ezzel a környezetterhelést – tette hozzá.

Az egy éve megálmodott gyártósor első gépei szeptemberben érkeztek meg, amelyet követően két héttel ezelőtt meg is kezdődött a termelés. Az 1,2 milliárd forintos beruházást cégen belüli gazdaságossági szempontok is indokolták. Az új technológia lehetővé teszi a korábbinál 40%-kal több napraforgómag feldolgozását, amely mellett a selejt mértéke is csökken.

Milan Kuncíř kiemelte, hogy a megnövekedett értékesítési igények kielégítéséhez bíznak az elkövetkezendő évek elegendő hazai napraforgómag termelésében.

Forrás: Félegyházi Közlöny, K.G.
Fotó: V. Németh Zsolt

Előző cikkA ragasztómágus ajánlja: Loctite 4090
Következő cikkAz adóellenőrzés lehetséges tanulságai

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here