Színvonalas mérkőzések a tordasi menedzser tornán

0

A kilenc regionális tornából valamint a budapesti döntőből álló XIII. Manager Open, a 2017. évi Menedzser Teniszbajnokság Győr és Szeged utáni idei harmadik versenyének helyszíne a tordasi sportközpont kiváló pályái voltak.

A központ évről-évre bővül új létesítményekkel és a nagy melegben az éppen pihenő játékosok szívesen húzódtak be a Makovecz stílusban épült hangulatos klubházba, ahol ízletes pogácsák várták a vendégeket. Az előnyös földrajzi koordinátákkal rendelkező Pest közeli település igén népszerű a teniszező üzletemberek között. Miután idén is sok helyről (Agárd, Budapest, Dunaújváros, Érd, Gyöngyös, Martonvásár, Kecskemét, Székesfehérvár és Tordas) érkeztek vállalkozók és menedzserek, a csoport mérkőzések lebonyolításához szükség volt a Martonvásári Tenisz Klub, a közeli kastélyparkban lévő, pályái igénybevételére is.

Az ünnepélyes megnyitó során Hámori Tamás alapító-versenyigazgató üdvözölte a megjelent vendégeket, nevezetesen Farkas Örsöt , a Tordas SE elnöké , Tóth Gábor klubigazgatót, Pintér Balázst, a Menedzser Alapítvány vezetőjét, továbbá Balázs Dávidot, a kuratórium tagját. Elmondta idén először a résztvevők két korosztályban versenyeznek. A helyi sportvezetők azt emelték ki, hogy náluk  a tenisz meglehetősen hosszú múlttal rendelkezik, hiszen 1890-ben a helyi Dréher kastélyban avatták fel a település első teniszpályát. Országos szinten is magas arány mutatja a tordasi emberek sportszeretetét, hiszen a mintegy 1.600 lakójából közel 400 a rendszeresen mozgó, sportoló személyek száma. Az egyesület hat szakosztálya közül az egyik legsikeresebb a tenisz. A területi csapatbajnokság mellett két reményteljes fiataljuk már országos versenyeken is szerepelnek.

A szegedi győztesek

A 100 éven aluli párosok között a csoportmérkőzések során mindenütt az esélyesebb párok jutottak tovább. A legjobb 8 közé két-két fővárosi, tordasi és fehérvári, valamint 1-1 gyöngyösi és agárdi páros jutott. Az elődöntőben a László Csaba – Szécsi Gábor páros a tavalyi évhez hasonlóan ismét nagy csatát vívott a pesti Horváth Sándor- Szabolcsi Gábor kettőssel, és ezúttal is ők bizonyultak jobbnak. A másik ágon a gyöngyösi Ludányi Zoltán – Fritz Dániel pár könnyen verte a pesti- tordasi alkalmi párost, a Dorka András-Somlói József kettőst. A nagy érdeklődéssel várt döntőben, ahol az idei két verseny, a győri és a szegedi győztes csapott össze, ezúttal – ha szoros mérkőzésen is – az agárdi László – Szécsi pár bizonyult jobbnak. Ezzel az újabb győzelemmel természetesen a pontversenyben is az élre kerültek. Ahogy előzőleg, itt is a legjobb 4 pár jutott be az októberi budapesti döntőbe.

A 100 éven felüliek korcsoportjában a legjobb négy között a két esélyes pesti pár közül a Váry András – dr. Ádám István kettős könnyen nyert a helyi Dombai Tamás – Konyér János pár ellen, míg a másik oldalon ugyanígy Nádasi Tamás – Károlyi Imre páros a Vécsey Miklós – Kraici Márton duót győzték le. Érdekesség, hogy Nádasi Tamás az Aquaprofit Zrt. elnöke és Váry András az AEGON Biztosító Prémium üzletágtól először vett részt Manager Open rendezvényen. A döntő küzdelmes mérkőzésen dőlt el Váryék javára. A tenisz szeretet és a fair play szép példáját mutatta, hogy nemcsak a Vécsei páros mindkét tagja, hanem Kozári Vilmos és Dax Pál személyében még további kettő, azaz összesen négy 70 éven felüli indulója is volt ennek a számnak.

A résztvevők kérésére megtartott vigaszversenyt a fővárosi Mari Csaba – Németh Antal pár nyerte a Tóth Petronella – Jáger Zoltán (Tordas-Dunaújváros) vegyes pár ellenében.

Az ünnepélyes díjkiosztás során a díjakat Tóth Gábor és Hámori Tamás adták át. A fiatalabb korosztály győztese  1-1 üveg Chivas whiskyt, a második helyezett pár pedig a sóskuti Kőnig étterem vacsora meghívását, az idősebb korúak versenyének első két helyezettje Boros Betty mandala művész egyedi kerámia díját és a sukorói Boglya csárda ebéd meghívását, míg a további helyezettek  a Béres Zrt. termékeit, a Piac-Profit éves előfizetését, érmeket és a Pauker Nyomda művészi okleveleit kapták kézhez.

Előző cikkVégre nyár – Végre Oxigén!
Következő cikkHogyan adjak jó ajánlatot nagyvállalatoknak?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here