Növekszik a gazdaság. Az ön cége így húzhat belőle hasznot.

0

Tavaly év elején szörnyű hangulat uralkodott a gazdaság szereplői között a világban, idén pont ennek az ellenkezője látszik: nagyjából 3,6 százalékos növekedést várható a világgazdaság egészében, és a legfontosabb gazdaságokban egyenként is jó növekedési adat várható – az Index tudósítása szerint így értékelt a Pioneer Alapkezelő befektetési igazgatója hétfőn egy sajtóbeszélgetésen.

A 24.hu portál szakértője hozzátette: Fórián-Szabó Gergely szerint Magyarországon még négy százalék körüli növekedés sem elképzelhetetlen a következő két évben, de az egész régió gazdasági kilátásai is elég jók.
Minden környékbeli országra jellemző volt az, hogy az uniós források visszaesése visszafogta a növekedést, de ez Magyarországon még a régiós átlagnál is jobban érvényesült.

Viszont most, hogy ismét megindulnak az uniós kifizetések, mindenhol jó időszak következhet.

Valószínű, hogy fejlesztések, beruházások indulnak meg számos iparágban

Ez azt jelenti, hogy a fejlesztő cégek szívesen együttműködnének megbízható, korrekt beszállítókkal, partnerekkel, akár közös projektek születhetnek. Ezáltal számos kkv olyan piacokra is eljuthat, amelyről eddig csak álmodott.

Ilyen, fejlesztésekben érdekelt cégekről szerezhettek információt, illetve találkozhattak személyesen az Együttműködő Vállalkozók Értékesítési és Vállalatfejlesztési Meetingjén az érdeklődő cégvezetők, február 9-én: 

502 millió Ft árbevételű, 47 főt foglalkoztató vállalkozás, mely ipari felhasználású alumínium-oxid kerámiák sorozatgyártásával foglalkozik.

3,2 milliárd Ft árbevételű, 147 főt foglalkoztató vállalkozás, mely Magyarország egyik legnagyobb célgép gyártó vállalata. Tavaly a Széchenyi 2020 program keretében kutatás-fejlesztési pályázatot nyertek, melynek keretein belül új kutatóközpontot és irodaépületet építenek.

189 millió Ft árbevételű, 20 főt foglalkoztató vállalkozás, mely egyedi gépgyártással, ipari automatizálással foglalkozik.

1,2 milliárd Ft árbevételű, 7 főt foglalkoztató raktári- és tároló rendszergyártó cég (tehát polcgyártó).

4,4 milliárd Ft árbevételű, 153 főt foglalkoztató anyagmozgató és anyagfeldolgozó rendszerek tervezésével, kivitelezésével foglalkozó vállalat.

17,2 milliárd Ft árbevételű, 126 főt foglalkoztató mélyépítéssel és közműépítéssel foglalkozó vállalkozás.

145 millió Ft árbevételű, 17 főt foglalkoztató logisztikai vállalkozás.

Összesen 85 tárgyalás bonyolódott 3,5 óra alatt.
Ezekből 58 esetben (68,2%) találtak rögtön kapcsolódási pontot a felek.
A tárgyalásoknak 30,6%-ka lett kifejezetten eredményes, konkrétumokban (akár pénzben, megrendelésben) mérhető haszna. Ez rekord!
Öröm volt ennyi nyitott, nem kifogásokat kereső, hanem cselekvő vállalatvezetővel találkozni.

Ha Ön szeretne több hasznot húzni a növekvő gazdaságból, és ehhez megfelelő nyitottsággal rendelkezik, várjuk szeretettel március 9-én, a következő Meetingünkön.

Itt jelentkezhet: http://uzletiegyuttmukodes.hu/meeting/

Előző cikkAz életem egybeforrt a birtokkal – interjú Borbély Tamással
Következő cikkHiánymotivált vagy növekedésmotivált vállalkozó vagy?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here