Mit mondana neked Bernd Storck, ha a vállalkozásod edzője lenne?

0

Bernd Storck mondta egy német lapnak adott interjújában:

Szkeptikusnak tűnnek a magyarok. Futball tekintetében semmiképp sem nevezném bátornak, vagy előremutatónak a közeget. Ezt érezni a játékosokon, akiknek újra és újra a fejükbe kell verni, hogy merj vállalkozni, emeld fel a fejed, nézz az ellenfél szemébe, és légy büszke, hogy ezt a mezt viseled (…) A pozitív és győztes gondolkodásról, az önbizalomról van szó.

Vállalkozóként:
Legyél büszke arra a tudásra, termékre, szolgáltatásra, amivel rendelkezel. Amiért annyit dolgoztál, annyi lemondást vállaltál. Mutasd meg bátran, miben tudsz az ügyfeleidnek segíteni! Hirdesd! Kommunikálj!
HIDD EL, hogy jó vagy!
Ha elhiszed magadról, akkor fognak a partnereid is hinni neked!

Bernd Storck edzőként két dolgot tanult meg egy életre:

1) Az egyik, hogy az ellenfelet nem lehet eléggé kielemezni.

Vállalkozóként: érdemes felkészülni a leendő vevőkből egy-egy tárgyalás előtt. Tudni, kik ők, milyen problémákkal küzdenek, hogyan gondolkodnak. Beszélgetni, találkozni velük, kérdezni őket – így tudod meg ezeket a leggyorsabban és leghitelesebben.

A válogatott játékosai ma is minden mérkőzés előtt játékosokra lebontott, részletes elemzéseket kapnak kézhez, a riválisok gyengeségeinek és erősségeinek kiemelésével. Egy komplett mérkőzéstervet dolgoz ki a stáb, hogy milyen alakzatban vívja meg a meccset a csapat, és milyen eredmény alakulására miként reagál majd.

Vállalkozóként: Építs stratégiát! Legyél tudatos! Tervezd meg, mit, miért csinálsz! Ne csak “benézz” egy üzleti találkozóra, hanem legyen egy üzeneted, amit el akarsz mondani. Fogalmazd meg egszerűen, miben is vagy jó! Tudnod kell, milyen kapcsolatok visznek közelebb a célodhoz és azokat keresd!

2) A másik, a csapategység. A stáb odafigyel arra, hogy olyan pályán kívüli programokon vegyenek részt a játékosok, amelyek erősítik az összetartást. Az edzőtábor idején is szakítottak időt múzeumlátogatásra, vagy akár csak egy dunai hajózásra, hogy a pályán kívül szabadidőt is töltsenek együtt a játékosok.

Vállalkozóként: Ha képes vagy együttműködésekben, összefogásban gondolkodni, sokkal többet érsz el, mint ha egyedül, az irodában, magad próbálod megoldani a problémáidat. Keresd a kapcsolatot más cégvezetőkkel. Vizsgáld meg, milyen területen tudjátok egymás munkáját erősíteni! Meglátod olyan üzleti lehetőségekkel fogsz találkozni, amiről nem is álmodtál.
Igen, ehhez nyitottság és bátorság kell!

Kedvenc idézeteim: Lehet, hogy Ronaldo “értéke” több, mint a magyar játékosoké összesen. De a csapatunkat semmire sem cserélném le! (Dzsudzsák Balázs)
Gól nélkül nem lehet nyerni, viszont összefogás nélkül lehetetlen!

Ha hiszel a személyes kapcsolatok erejében, alakíts ki 3,5 óra alatt konkrét együttműködéseket az EVSZ MeetingenNézd meg, kik azok a közép-, és nagyvállalatok, akik jelen lesznek »

Előző cikkA Szentkirályi és a Kékkúti példája: együttműködésekben pénz van
Következő cikkA saját munkatársak fizetett ellenségek?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here