Izgalmas logisztikai és beszerzési trendek

0

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) november 15. és 17. között immár 25. alkalommal rendezte meg az év legnagyobb logisztikai eseményét, az MLBKT Kongresszust, Siófokon. A három nap alatt közel 600 jelenlegi és jövőbeni logisztikai és beszerzési szakember látogatott el az eseményre, hogy megismerkedjen az iparág jellemző trendjeivel, és ezáltal felkészüljön a holnap kihívásaira.

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság az általa képviselt szakterületeken kompetenciaközpontként működik. Ennek köszönhetően évről évre kiemelkedő színvonalon rendezi meg az iparág legjelentősebb eseményét.

„A jubileum kétségkívül felszínre hozta a múlttal való számvetést, azonban olyan változások jeleit látjuk magunk előtt, amelyek fényében érdekes visszatekinteni, de ez vajmi kevés eligazítást jelent a jövőre nézve. Az első konferenciánk fogalmi készlete, ezzel együtt tudásunk egy része ma már elavulttá vált, és felértékelődött az új ismeretek megszerzése, a korábbi gyakorlatot megszakító innovációk kezelésének képessége. Az okos logisztika valójában okos embereket igényel. Célunk, hogy az új módszerek és rendszerek bemutatásával segítsünk az eligazodásban” – mondta Chikán Attila, az MLBKT elnöke az esemény nyitónapján.

A kongresszus tematikája a smart logisztika köré épült. Az előadók olyan megoldásokat ismertettek, amelyek ebben a technológiailag folyamatosan változó világban hozzásegítik az egyént és a vállalatokat a sikeres működéshez. Erős hangsúlyt kaptak az Ipar 4.0 logisztikát és a beszerzést érintő aktualitások is, mint például vállalatfejlesztés vagy a különféle innovatív intermodiális megoldások. Ezen kívül több előadás is feszegette a lean folyamatfejlesztés új irányvonalait, a munkaerő toborzás és megtartás kihívásait, a zöld logisztika izgalmas praktikáit valamint a gazdaság más-más területein működő vállalkozások kereslet tervezéséhez való viszonyulásait és módszereit.

„Konferenciánkkal hagyományosan előremutatunk, illetve közösen igyekszünk megoldásokat találni a logisztikai iparágat érintő problémákra. Idén először egy háromnapos játék során mérettették meg magukat a résztvevők, így játékosan, csapatokban ismerhették meg konkurensüket, partnereiket. Jövőre még izgalmasabb, interaktívabb programot tervezünk, amelynek révén azt szeretnénk, hogy ha minél több szakember felismerje a Kongresszusban rejlő lehetőségeket” – mondta Kőhegyi Anita, az MLBKT ügyvezető igazgatója.

Előző cikkTudásmegosztás ipari cégek között. IFKA konferencia
Következő cikkPályázni lehet a legjelentősebb innovációs teljesítmény elismerésére

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here