Ipari kerékpárok üzemekbe, gyárakba

0

A jelenlegi üzleti világ kihívásainak leginkább úgy tudunk megfelelni, vállalkozást fejleszteni, ha új utakat, új megoldásokat keresünk, profilt bővítünk, megkeressük azt a piaci rést, melyet még mások nem, vagy csak kevesen találtak meg – vallja Molnár Péter, a Factory Bike projekt ötletgazdája és megalkotója.

Az ötlet meglévő vállalkozásának, gyakorlatilag egy új szegmensévé vált.

A Csepel Kerékpár Kft. nagykereskedelmi és kiskereskedelmi tevékenységet folytat, mely új ötletének mozgatórugójaként szolgált. Inspirálóan hatott rá a kerékpárok viszonylagosan többcélú felhasználási lehetősége.

Egy vállalkozás kereste meg őt néhány darab, egyedi cégarculatot képviselő kerékpár elkészítésével, mely eleinte érdekes kihívásnak bizonyult.

Innen jött a gondolat, hogy akár cégek, közintézmények, hotelek, ipari létesítmények is használhatnák belső, – és mint azóta bebizonyosodott – külső logisztikai folyamataik költséghatékony támogatására.

Az egyszeri megrendelést újabbak követték, új igényekkel, amelyek megoldásra vártak.

Az egész gyártási folyamatot újra kellett tervezni, bevonva ebbe a munkatársakat, és külsős cégeket egyaránt. Mivel nemcsak cégarculat kialakítás, hanem egyéb igények is jelentkeztek, így innentől már nem átlagos, hanem ipari jellegű felhasználásra készült kerékpárokról lehetett beszélni. A legfőbb kihívást eleinte a grafikai megoldások, látványelemek megalkotása jelentette, hiszen ez nem tartozik a cég profiljába, de ezt az akadály is sikerült leküzdeni egy megbízható partner bevonásával.

A megrendelések növekedésével arányosan alakult ki az a technológiai folyamatsor.

– Mivel szinte nincs két egyforma megrendelés, így tanulási folyamatunk sem ér véget, igyekszünk megfelelni minden felmerülő igénynek, és megvalósítani azokat.

Célunk felismertetni a vállalkozásokkal a kerékpárok használhatóságában rejlő lehetőségeket, logisztikában betölthető, betöltött költséghatékony szerepét – nyilatkozta Molnár Péter.

Az ipari kerékpárok felhasználásának lehetőségei

– A kerékpárokat több féle céllal használják cégek – folytatta Molnár úr.

– Egyik hazai megrendelőnk bálázó gépeket gyárt bel-és külföldre egyaránt.

Írországi központtal rendelkezik, az ottani és a hazai üzemeik nagy ipari területtel rendelkeznek, éppen ezért felismerték, hogy az üzemrészek közötti közlekedés és kisebb alkatrészegységek mozgatása hatékonyabb lehet az ipari kerékpárok segítségével.

Ez a cég már korábban is használt céges kerékpárokat, de több ok miatt is a váltás mellett döntöttek. Az okok egyike a kerékpárok gyenge minősége és az utógondozás elmaradása volt.

A gyártó, mely ezeket a kerékpárokat szolgáltatta a cég részére csak a kerékpárok értékesítéséig volt érdekelt, a kerékpárok gondozásával, szervízelésével már nem foglalkozott.

Az okok között említeném még, hogy ezek a kerékpárok szériaként készültek, tehát utcai használatra, és nem ipari környezetre lettek tervezve, így az egyedi arculatot nem tükrözték, és egyedi felszereltségük, terhelhetőségük is elmaradt az ipari felhasználás jellegét tekintve.

A Factory Bike modellekről egy szolnoki gazdasági fórum keretein belül hallottak s kerestek meg bennünket. Tanácsokat kértek a kerékpárok használhatóságával kapcsolatosan, így ajánlottuk a Factory Bike modelleket, melyeket az igényeiknek, elvárásaiknak megfelelően készítettünk el. A kerékpárok teljes egészében a cég arculatát tükrözik, és felszereltségükben az ipari használhatóságot lehetővé teszik.

A kerékpárok utógondozása folyamatos részünkről, a kötelező szervizelések megtörténtek, a felmerülő alkatrész-, és egyéb igényeket a folyamatos kapcsolattartás révén elégítjük ki.

Először szolnoki üzemükbe rendeltek néhány darab kerékpárt, és annyira elégedettek voltak használhatóságukkal, hogy most már flottátban gondolkodnak itthoni és írországi üzemükbe egyaránt. A kerékpárokat üzemegységek közötti közlekedésre, illetve egyes speciális változatukat kisebb alkatrészegységek szállítására használják.

Korábban ezen logisztikai feladatokat targoncák és kézikocsik igénybevételével végezték, melyek időigényesebb és költségesebb megoldást jelentettek a cég számára.

Molnár Péter
www.factorybike.hu


MILYEN ÜZLETI EGYÜTTMŰKÖDÉSEKRE NYITOTT?

Nyitottak vagyunk a különböző rendezvényeken – gazdasági fórumok, vállalkozói találkozók, TOP 50 gálák, – történő megjelenésre.

Előző cikkMi a titka Jungheinrich sikerének?
Következő cikkAz így felépülő weboldal sokkal eredményesebb

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here