Indul a szezon a Manager Openen

0

Április utolsó hétvégéjén a Hungária City Center Hotel különtermében került sor a XIV. Manager Open, a 2018. évi Menedzser Teniszbajnokság programját bemutató sajtótájékoztatóra.

A rendezvényre a Szervező Bizottság tagjain és a média munkatársain kívül az egyes versenyek rendezői, a kiemelt támogatók, az együttműködő szervezetek és a versenyzők képviselői kaptak meghívást. A Bajnokság védnökei: Taroczy Balázs, wimbledoni bajnok, sikeres vállalkozó; dr. Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, illetve Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke elfoglaltságaik miatt ezúttal nem tudtak megjelenni.

Hámori Tamás korábbi él játékos, cégvezető, a Manager Open ötletgazdája és versenyigazgatója – a Magyar Tenisz Szövetség nevében is – nyitotta meg a rendezvényt. Ezt követően Nyulász András, a Menedzserek Országos Szövetsége /MOSZ/ nevében üdvözölte a meghívott vendégeket, kiemelve, hogy az elmúlt időszak bebizonyította a Manager Open ma már a MOSZ egyik legsikeresebb rendezvény sorozata. Amberger Árpád, aki a Globomax Zrt. vezérigazgatójaként maga is rendszeres résztvevője az egyes tornáknak, a rendező Menedzser Alapítvány részéről elmondta, idén külön versenyeznek majd a minősített játékosok, ezért módosul a lebonyolítási forma és változások lesznek a pontozási rendszerben is.

A vendégek kézhez kapták az éves programot, amely több érdekességet is tartalmazott. Így új regionális helyszínként május 19-én Vác is rendez egy tornát. A helyszínt Szalóky Zsolt, az OPTOFIT SE képviselője mutatta be. Változik a hagyományos fehérvári verseny rendezője, mert idén a Kiskút Teniszklub nyerte el a rendezési jogot. Erről Viszló Csaba, a klub és  egyúttal a Viszló-Transz személyszállítási cég tulajdonosa számolt be. A kecskeméti klub megszépített külsővel várja az idei résztvevőket. Ezt Gönczi Imre, a létesítmény új bérlője jelentette be. A Bajnokság „kinőtte”  a korábbi debreceni helyszínt, így szeptemberben a Pallagi teniszcentrumban versenyeznek majd a menedzserek. /A teljes naptár a www.manageropen.hu honlapon tekinthető meg./

Az MTI képviselőjének kérdésére a Versenyigazgató elmondta, a hagyományos idénynyitó győri regionális versenyen ismételten várják a viadal fővédnöke, dr. Borkai Zsolt, a város olimpiai bajnok polgármesterének nevezését. A Bajnokság további, már évek óta bevált állomásai, így a tordasi, a siófoki, a salgótarjáni a megszokott helyszíneken várja a menedzser teniszezőket. Az országos döntőre továbbra is az exkluzív budai Park Teniszklub ad otthont kiváló pályáival, hangulatos teraszával, ízletes konyhájával és wellness létesítményeivel. A rendezvény sorozat idén a novemberi Díjkiosztó Gálával zárul, ahol a pontversenyben élen végzett párosok jutalmazása mellett a támogatók köszöntésére kerül sor.

Ahogy korábban a sajtótájékoztató szerves része volt az új szponzorok bemutatkozása, ez most sem történt másképp. A Danubius Hotels Group nevében Varga Szilvia ismertette meg az ország egyik legnagyobb szálloda láncát a résztvevőkkel. Gölcz Dénes, a Panda Security Hungária Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte, szoftvervédő programjaikkal évente sok ezer ügyfelet szolgálnak ki. Újházi Péter, a több mint 35 éve családi vállalatként működő Elektrometal marketing igazgatója elmondta, leghíresebb termékük, a svájci bicska mellett számos egyéb konyhai eszközt is forgalmaznak. Bérczi Krisztina cégével a világhírű cseh Preciosa kristálykészítő manufaktúrát képviseli Magyarországon, idén első ízben választották a golf mellé a tenisz támogatását is. Sziebig Andrea,  az ITBusiness kiadóvállalat ügyvezető-főszerkesztője azt hangsúlyozta, termékeikkel minden valószínűség szerint eredményesen tudják majd a Menedzser Teniszbajnokságot iparágukon belül hirdetni és szélesebb körben megismertetni.

A versenyigazgató megemlítette azokat a további cégeket, akik idén is támogatói lesznek a rendezvény sorozatnak. Ezek a Budapest Bank, a KPMG, a Béres Rt., a Pauker Nyomda, az Óramű Kft., a Parfüm Line Kft., a Dessewfy & Dávid és Társai Ügyvédi Iroda, a Piac & Profit, a Chivas, a teniszlabda.hu, a teniszpálya.hu online cégek, valamint az Abigail Galéria és Boros Betty kerámia művész.

Egy kérdésre a Versenyigazgató válaszul elmondta a Bajnokság kiírása szerint, Magyarországon bejegyzett külföldi tulajdonú cégek vezető munkatársai is indulhatnak a versenyeken. Mindenesetre az itt élő, teniszt kedvelő külföldi menedzserek rendszeres bekapcsolódása nemcsak a Bajnokság presztízsét növeli, hanem az egyik alapvető célul kitűzött üzleti kapcsolatok kialakításának körét is kiszélesítheti.

A sajtótájékoztató végül hangulatos fogadással zárult. A rendezvény képei a honlapunkon tekinthetők meg.

www.manageropen.hu/

Előző cikkKényes és bátor megoldások kivitelezői a vasiparban
Következő cikkA válság alatt váltunk a legnagyobb magyar felvonó gyártóvá

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here