Építőipari kisvállalkozás, mely számára nincs lehetetlen feladat

0

Egy kis vállalkozás is lehet olyan sikeres a maga szintjén, mint a nagyobb konkurenciája. Erre nagyon jó példa a Nemes Bau Plusz Kft., 25 munkatársukkal az építőipar bármely szegmensében számíthat rá a megrendelő. Nemes Norbert ügyvezetővel sikereikről, valamint a következő évek fejlesztéseiről beszélgettünk.

Mivel foglalkozik pontosan a Nemes Bau Plusz Kft.? Milyen megoldásokkal rendelkeznek?

Több mint 10 év kemény munka van mögöttünk. Ez alatt az induló kis építési vállalkozásból napjainkra egy országosan elismert vállalkozássá nőtte ki magát a cég.

Az építőipar, amiben tevékenykedünk soha nem volt egy könnyű iparág. Mindig akadtak nehézségek és akadnak ma is, de összeszokott alvállalkozó csapatokkal, magasan képzett saját szakemberekkel, több mint 25 alkalmazottal álltuk a sarat a kihívásokkal szemben a nehéz időkben is.

„A jó minőségben végzett munka mindig kifizetődő”- valljuk, illetve azt, hogy „nincs lehetetlen munka és nincs tarthatatlan határidő”. A megbízhatóságra és a pontos, korrekt munkára, a  jó minőségre épülő referenciáknál nincs jobb hirdetés, szerintem.

Az építőipar adta teljes működési palettát lefedi a cég tevékenysége, a társasház generál kivitelezéstől a híd vagy erőműbontásig, az útépítés- földmunkáktól stadion-kivitelezésig, a gyárkéménybontástól a műemléképület felújításig. Számos, nagy volumenű kivitelezésekben vettünk rész az utóbbi időben, mint  a Császár-Komjáthy Uszoda belső bontása, a szombathelyi Haladás Stadionbontási, alapozási-földmunkái, a Budai Vigadó bontása, a győri Baross híd bontása, a Szombathelyi Püspöki Palota felújítása stb….

Európai Uniós támogatás segítségével kapacitásukat bővítik. Milyen irányú fejlesztés lesz ez pontosabban?

Nemes Norbert ügyvezető

Fontosnak tartottuk a külső hatásoktól történő függetlenséget és a cég feltétlen stabilitásának megőrzését. Ennek megtartása érdekében saját, jól felszerelt gépparkra alapoztuk a vállalkozás működését. Rendkívüli, lehetetlennek tűnő munkákhoz egyedi, mondhatni „rendkívüli”, egyedi munkagépre van szükség. A Széchenyi pályázat adta lehetőséget is igyekszünk kihasználni, több sikeres eszközvásárlási pályázat van mögöttünk, illetve telephely-korszerűsítési terveink is vannak a közeljövőben. Túlsúlyos szállítmány szállítására alkalmas járművel szállítjuk saját munkagépeinket,  az építési betontörmelék újrahasznosítására  egy nagy teljesítményű beton törő-daráló megvásárlása jelentett megoldást, legutóbb egy mixer-teherautót és egy toronydarut vásároltunk. A folyamatos beruházás kulcsfontosságú szerepet tölt be a működésünkben.

Mindenképpen szükségesnek tartjuk azt, hogy a cég több lábon álljon, illetve az ország egész területén hatékonyan tudjunk dolgozni, ezért az ország több pontján nyitni, fejleszteni kívánunk telephelyeket. Szeretnénk a jövőben az út- és autópálya-építésben is szerepet vállalni, erre a szerepvállalásra felkészülendő pályázatunk és nyertünk támogatást  egy az országban egyedülálló, nagy értékű, rendkívüli hatásfokkal dolgozó komplex munkagép, egy RAPTOR 300  megvásárlásához. Ezzel a géppel, mely Magyarországon egyedülálló, utolérhetetlen gyorsasággal tudunk nehéz terepen, bozótos területen gyorsan, kiemelkedő hatékonysággal útépítéshez tereprendezési munkát végezni.

A folyamatban lévő fejlesztésükön kívül terveznek további fejlesztéseket, bővítést a következő 2-3 során?

A jövőben is folyamatos fejlesztéseket tervezünk, igyekszünk a piac diktálta ütemet tartani, a kereslethez igazodni, megszerzett  piaci pozíciónkat megtartani.

Bátran mondhatom, hogy számunkra nincsenek lehetetlen feladatok. Mondom ezt a sokéves tapasztalatom és a jól szervezett, sokoldalú, lojális munkatársi háttér nyújtotta biztonság birtokában.


Milyen üzleti kapcsolatokra, együttműködésekre, stratégiai partnerségekre nyitott?

Szeretjük a kihívásokat! A jövőben is nyitottan állunk, akár fő vagy alvállalkozói minőségben, a nagyobb volumenű projekteket érintő megkeresések elé. Főleg gépi vagy kézi bontási munkákra gondolok, illetve építkezési és útépítési földmunkákra. 2018 évtől rendelkezésünkre fog állni a RAPTOR földmunkagépünk is, amivel a bozótos, nehéz terep megtisztítását is gyorsan, hatékonyan és szakszerűen fogjuk tudni ellátni, az országban egyedülálló módon.

Alvállalkozói csapatunk bővítésére is bármikor nyitottak vagyunk, szívesen vesszük a megkeresését új vállalkozásoknak.

http://nemesbau.hu/hu/

Előző cikkA mérnök-innováció elengedhetetlen a műanyagiparban is
Következő cikkAz étterem, mely újraértelmezte az étkeztetés fogalmát

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here