Blogokból és egymástól tanul a legtöbb kkv vezető

0

Magyarországon a nemzetközi kereskedelmet folytató vállalkozások több forrásból sajátítanak el tudást, és az átlagnál magasabb az üzleti élettel kapcsolatos érdeklődésük.

Ez derült ki a felmérésből, amelyben közel 200 ezer kis-, és középvállalat vett részt több mint 40 országból. A válaszadók a több mint 70 millió, aktív Facebook oldallal rendelkező vállalkozások közül kerültek ki – olvasható az uzletresz.hu oldalon.

A magyar kkv-k 59 százaléka internetes keresést használ új, üzleti tevékenységével kapcsolatos ismeretek elsajátításához – állapítja meg a Facebook, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) és a Világbank együttműködésében készült Future of business című felmérés.

A másik két legnépszerűbb új ismeretszerzési mód a kkv-szektorban a fórumok és blogok olvasása (54%), illetve más cégek gyakorlatainak tanulmányozása (49%).

A magyar kkv-k egyébként jobban merítenek egymás üzleti tapasztalataiból, mint az átlagosan bevett a világon, ugyanis a felmérés szerint a kkv- átlagosan 42 százalékban tanulnak más vállalatok gyakorlatából.

Kérdés:

Ön hogyan és mit kommunikál magáról? Csak hirdetést ad fel, vagy szakértelmét másképp is megmutatja, blogban, videóban, szakmai kiadványban?
Mennyire szán időt arra, hogy más, fejlődő, sikeres vállalkozásoktól tanuljon?

Tanulság:

A fórumok, blogok olvasása egyértelműen a tartalommarketinget erősíti. Vagyis, ha ön szívesen bemutatja szakmai hozzáértését példák, esettanulmányok formájában, akkor sokkal hamarabb szerez releváns, minőségi és komoly érdeklődőt, mint ha csak reklámozza magát (akár online).
Próbálja ki ön is itt!

Valóban. Semmiből nem tudunk olyan intenzíven tanulni, mint egymásból. Ez a leghatékonyabb tanulási módszer, s talán a legtökéletesebb is. Minden apró tapasztalás egy hatalmas vagyon egymás számára. Ettől válunk igazán különlegessé.
Itt ön is megismerheti más vállalkozások értékesítési és vállalatfejlesztési tapasztalatait.

 

Előző cikkAz adta a hitelességünket, hogy őszintén beszélgettünk
Következő cikkElképesztő növekedés egy csomagolástechnikai cégnél

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here