A kiépített oltórendszerek előnyei

0

Beépített tűzjelző- és oltórendszerekkel Ön is biztonságban tudhatja értékeit, így egy esetleges tűz nem okozhat helyrehozhatatlan károkat sem épületeiben, sem a benne tárolt értékekben, illetve elkerülhetőek a személyi sérülések is.

Sok éves tapasztaltunk alapján rengeteg pénzt spóroltak meg azok a vállalatok, melyeknek tűz esetén a riasztás időben működött, oltórendszerük hatékony volt, illetve tűzvédelmi rendszerük a jogszabályoknak megfelelően volt kiépítve, így nem bírságolták meg a céget, vállalkozást.

Oltás egy gyártóműhelyben

Ha egy gyártó cégnél, ahol forgácsoló gépeket használnak és a felhevült munkadarabokat olajköddel hűtik, a rendszerbe szikra kerülhet, az olajköd lángra lobbanhat, ám a beépített oltórendszer a tüzet automatikusan eloltja.

Amennyiben ez rendszeresen karbantartásra kerül, akkor a következő előnyökkel járhat:

– pár órán belül megkezdődik a helyreállítást
– a termelésből való kiesés ebből adódóan minimális
– az oltórendszernek köszönhetően sem a termékben, sem a gépben nem keletkezik kár
– tűzkár miatt nem kell a biztosítással bajlódni
– nincsenek tűzkár okozta kiadások, amely jelentős anyagi megtakarításokkal jár.

Tűz a hálószobában

Tudta, hogy az eloltott tüzet is be kell jelentenie a tűzoltóságnak? Ha ezt nem teszi, a biztosító nem fizet!

Nézzük, hogy működik ez a gyakorlatban!

A hálószobában lángra kap az éjjeli lámpa, amitől kigyullad egy faliszőnyeg. Ön szalad, kihúzza a konnektorból a lámpát, lekapcsolja a főkapcsolót és egy kéznél lévő tűzoltó készülékkel eloltja a tüzet. Ezek után föl kell hívni a tűzoltóságot, bejelenti a tűzesetet, részletesen elmesélve mi történt, és hogy a tűz el lett oltva.

A tűzoltóság szakembere meg fog jelenni és felvesznek egy jegyzőkönyvet. A tűzvizsgáló – kivizsgálja az esetet, felméri a kárt, ellenőrzi, hogy történt-e személyi sérülés. Ezután el kell menni a tűzoltóságra, és a hivatalból kikérni az úgynevezett „szakhatósági bizonyítványt”. Ez az a fontos dokumentum, melyet a biztosítónak be kell mutatni ahhoz, hogy a kárunkat megtérítse.

Még több hasznos információ, segítség, akciók, szakértői tanácsadás a weboldalunkon. Látogassa meg webáruházunkat is biztonságtechnikai, munkavédelmi és tűzvédelmi termékekért, eszközökért: http://maweshop.hu

SOS tűzvédelmi kérdéssel vagy problémával hívja Parászka István kollégánkat: 30/489-7552.

Előző cikkTermelő cégeknek: árbevételnövelés matematikai optimalizálással
Következő cikkBokri siker a sajtgyártásban

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here