25 év alatt építőipar, takarítás, turisztika

0

– Mint ahogyan azt a nevünk is tükrözi, a Dig-Build Kft. kezdetben építészettel foglalkozott, 1992-ben alakult meg. Azt megelőzően a Vízügyi Igazgatóságnál dolgoztam, viszont mivel a ’90-es évek elején a fizetések alacsonyak voltak, ezért inkább a környezetvédelem felé fordultunk.

Folyékony hulladékkezelő- és szeméttelepeket kezdtünk tervezni, majd kivitelezni, de ahogy az ország más cégei nőttek, kiszorítottak bennünket a piacról – beszél a kezdetekről Bagosi Sándor, a 25 éves cég ügyvezető igazgatója.

Véletlenből üzlet

Bagosi Sándor ügyvezető

– A takarításhoz egy véletlen folytán keveredtünk, a Kész Kft-n keresztül. Akkoriban hatósági munkát végeztem és ez a cég volt az, amely a gyulai határátkelőt felújította. Egyik beszélgetésünk során érdeklődtek arról, hogy van-e takarító cég a közelben. A társam nagybátyjánál volt egy osztrák takarító cég, aminek mintájára megegyeztünk, hogy elvállaljuk mi magunk a munkát. A karcagi ügyészséget takarítottuk ki először. Négy nap munkával megkerestük azt a pénzt, amiből meg tudtuk venni a takarításhoz szükséges eszközöket. A takarító cég tehát innen indult el, a korábbi cégnevet pedig reklám céljából megőriztük.

Ma már a cégből családi vállalkozás lett, három gyermekemből kettő ugyanis már több éve nálunk dolgozik.

– Hogyan jött az újabb „láb”, az újabb tevékenység?

– A Vízügyi Igazgatósággal a munkám után is jó kapcsolatom maradt. Észrevettük, hogy van egy felújításra váró épület, ami az ő tulajdonukban lévő szakaszmérnökség volt. Nyolc éve állt üresen, és mivel pályázatokat sajnos nem sikerült megnyernünk a felújítás támogatására, úgy döntöttünk, saját erőből kezdjük el felújítani az épületet, hiszen a már meglévő irodánkat kinőttük.

Mosoda, szemeteszsák-készítés, szolárium

A legelső ötlet az volt, hogy apartman házat építsünk belőle, de azok száma annyira megszaporodott Gyulán az utóbbi időben, hogy erről lemondtunk. A felső emeleti részen mégis megépítettünk hat apartmant, ahová rövidesen érkeznek a legelső vendégeink.

A földszinten egy új, mosodai tevékenységet végző helyet alakítunk ki a fejlődésünk érdekében, hiszen az eddigi mosodai helyünket szintén kinőttünk. Emellett itt épült meg a raktár, a melléképületben pedig a szemeteszsák készítő gépsor van folyamatban.

2004 óta Spanyolországból, pontosabban Barcelonából szerezzük be a tisztítószereket, közvetlenül a gyártótól.

– Melyik tevékenységük fejlődik most leginkább?

– A tisztításra, takarításra, illetve a mosodai kapacitásunkra egyre nagyobb lett az igény. Az iskoláktól kezdve a kórházakig, szinte az egész szegmensben takarítunk. Jelenleg például Telkiben egyeztünk meg a gimnázium kitakarításáról. Dolgoztunk már ipari cégeknek, sörgyárban, valamint pékségeknél is. Négy éven keresztül takarítottuk a Lurdy házat, a tavalyi évben pedig a Nemzeti Múzeumban újítottuk fel a márványt.

A mosoda egyébként a lakosság felé irányuló kezdeményezés volt, amit a szükség diktált, Gyulán és ebben a térségben ugyanis nincs komolyabb mosodai tevékenység. A békéscsabai mosoda mintájára jött a gondolat, hogy ezzel is foglalkoznunk kellene.

Foglalkozom mindezek mellett más területekkel is. Egyik üres ingatlanomat meglátva egy szolárium tulajdonosai felajánlották saját gépeiket ebbe a helyiségbe. Kis idő múlva, mire a szolárium is népszerűvé vált, a tulajdonosok szétváltak, így saját magam vásároltam két gépet, hogy folytathassuk a munkát ezen a téren is, a vevőkörünk pedig megmaradt.

Minden területnek megvan a maga szakképzett vezetője

Jelenleg összesen 220 főt foglalkoztatunk, amibe mindenki beletartozik. Ezen belül 85 megváltozott munkaképességű dolgozónk is van, ezzel is foglalkozunk. Igyekszünk fejlődni ezen a téren is.


A cikk további részében az alábbiakról olvashat:

– A cég milyen üzleti együttműködésekre nyitott!

A cikk további részét Céginformációs Csomag előfizetőjeként olvashatja!

Nézze meg itt, mennyi hasznos céges információhoz, tudásanyaghoz, üzleti lehetőséghez jut a Céginformációs Csomagban »

Előző cikk25 év alatt építőipar, takarítás, turisztika
Következő cikkCsomagolástechnikai cég az év gyára

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here